Pop Music Turkey :

ORDİNARYÜS


ORDİNARYÜS

Çarşamba günü FBTV'de Lefter sergisi olduğunu görünce yarın gidiyorum dedim. Perşembe 14:20 vapuruyla Büyükada'ya haraket ettim. Adaya varınca çınar meydanındaki Çağla Gürsoy Kültür ve Sanat Merkezi'ne gittim. Daha sanat merkezine varmadan sarı-lacivert çubuklu panoları görüyorsunuz. Gezdikçe kırmızı-beyaz, siyah-beyaz ve sarı-kırmızı panoları da görüyor, LEFTERimiz hakkındaki övgü dolu sözleri okudukça duygulanıyorsunuz.

Size Lefter ile alakalı serginin girişinde yer alan panodan bir alıntı yapayım;

LEFTER (elefterios) özgür anlamına geliyor. Doğumu 22 Aralık 1924 (Kayıtlara 1925 olarak geçmiş), babası balıkçılık yapan Hristo, annesi terzilik yapan Argiro. 20.yüzyılın başında, Arnavutluk'tan Büyükada'ya göçen Rum kökenli bir aile. Fenerbahçe forması altında 615 maç 423 gol, Milli takımda 50 maç 21 gol, 7 kez kaptanlık, 50 milli maç madalyası alan ilk futbolcu. Milli takımda en çok gol atan 3. futbolcu. Yurtdışına bonservis alınmak suretiyle transferi yapılan ilk futbolcu. Adına jübile yapılan ilk futbolcu. 1954 yılında 400. golü atan futbolcu, yaşarken heykeli dikilen ilk futbolcu.(Lefter sergisinden alıntıdır)

Son derece özenle seçilmiş sözler ve resimlerle süslenmiş panoların her biri bir tarih taşıyor. LEFTER'in sadece Fenerbahçeliler için değil her takım tarfatarı, oyuncusu
için son derece saygı ve sevgi duyduğunu LEFTER'in Kars'a gittiğnde oaraya gitmiş tüm siyasi partilerden daha büyük bir kalabalığı topladığını, milli formayı 50. kez giyen ilk milli futbolcu olduğunu ama o zamanki hükümetin bunu hazmedemeyerek alalacele bir milli maç tertip edip Turgay Şeren'i en çok milli formayı taşıyan oyuncu yaptıklarını ve hepsinden öte Rum, Türk, Çerkez, Kürt olmaktan öte Türkiyeli olmanın asıl oldğunu, vatanına bağlılığın önemini öğreniyoruz.

LEFTER sadece futboluyla, hayat görüşüyle sadece bulunduğu zamanda değil günümüze de büyük  mesajlar ve dersler vermektedir. Son derece mütevazi, şımarmayan, karakteri, ülkesine olan bağlılığyla da gerçek bir idol oluyor.
Bu büyük şahsiyetin vefatı sadece Fenerbahçe'yi değil tüm ülkeyi yasa boğmuştur. Yurt dışında futbolcu ve teknik direktörlük yaptığı İtalya, Fransa, Yunanistan ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nde de derin üzüntülere neden olmuş, Fiorentina ve Nice'in resmi internet sitelerinde vefat haberi yer bulmuştur. Vefatında bile belki tarihde bir daha olmayacak külüp taraftarlarını birleştirici özelliği ile bizlere sporun kardeşlik olduğunu bir kez daha hatırlatan ORDİNARYÜS TOPRAĞIN BOL MEKANIN CENNET OLSUN!

Bu sergiyi düşünüp hayata geçiren sponsor olarak destek veren ve emeği geçen herkesden allah razı olsun, sahip olduğumuz böyle değerler için ne yapsak azdır.
Sergide sadece panolar yok LEFTER'in balmumunda bir heykeli, video gösterimleri de serginin ilgi çeken diğer parçaları.

Hangi takımlı olursanız olun gidip görmenizi tavsiye ederim





Editör:Elif Aykanat
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger