Pop Music Turkey :

Mahşer Günü(The Divide)

Mahşer Günü(The Divide)

Film büyük bir nükleer patlama ile başlıyor.Aynı apartmandaki bir grup apartman sakini binanın altındaki sığınağa saklanarak nükleer patlamanın etkilerinden kurtuluyor ama bu bir bir kurtuluş mu yoksa kendi cehennemlerini yaratmaları mı bunu film izlerken siz karar vereceksiniz!

Film oldukça karanlık psikolojik ve fiziksel şiddetin zirve yaptığı insanı son derece rahatsız eden bir film oldğunu baştan söyeyimde eğer gideceksiniz neye gideceğinizi bilin!Filmin adı ile film içeriği benle alakasız film sadece bir sığnakta geçiyor film başında bir patlamayı görüyorsunuz birde filmin sonunda bir dış çekim var kalanı izbe insanların birbirlerine saditçe zarar verdiği sığınakta geçmekte hatta şunu söylebilirim filmden sonra -eger sonuna kadar izlerseniz- psikolojik yardıma ihtiyaç duyabilirsiniz!
Hani bir laf vardır ya bu neyin kafası diye işte yönetmene de bunu sormak isteyeceğiniz türde bir iş olmuş
Sonuçta bir emek var çokda kötülemek istemiyorum ama iyi bir yanını bulamıyorum!

Film'in adına bakıpda aldanmamınızı öneririm kim neden mahşer günü diye çevirmiş anlamış degilim orjinal adı The Divide (bölünmüş) olarak kullansalar daha iyi olurdu filmi izlememiş insanlarıda yanıltmamış olurlardı.

Mahşer Günü,27 nisan 1975 doğumlu fransız yönetmen Xavier Gens'in 3. uzun metrajlı filmi önceki filmleri "Sınır(da)" ve "Hitman" ile adında bahsettirmayi başarmışdı.2000/2006 arasında kısa filmler çekiyor iki filmde de oyunculuk yeteneklerini sergilemiştir("Le bon, la brute et les zombies (2004)" , "Lady Blood (2008)" )

Filmin oyuncularına gelirsek Heroes ile daha çok tanınan Milo Ventimiglia,teksas katliamı filminden hatırlayacgımız Lauren German,The Abyss,Terminator,Rock filmlerinden gayet başarılı bir oyunculuk sergileyen Michael Biehn filmin başrollerinde tek tek bakıldığında kariyerleri iyi olmasına karşı bir arada olmalarına rağmen bu filmi kurtaramamışlar tabii bunda en büyük pay yönetmenin oldugğunu söylemeden geçmemek gerek!

IMDb'nin film için verdiği puan şimdilik 5.9 ki bu puan daha bir kaç güm oncesinde 6.6 idi! zamanla daha da düşeceğini ön görmek cokda zor değil!

Son olarak tekrar naçizane uyarım bunca psikolojik ve fiziksel şiddete katlanırım  filmin arasında çıkmam diyorsanız gidin bu vahşeti kendi gözlerinizle görün!
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger