Pop Music Turkey :

Karanlık Gölgeler(Dark Shadows)

Karanlık Gölgeler(Dark Shadows)

Tim Burton yine kara mizah bir filmiyle sinema severlerin karşısında;pek çok filminde beraber çalıştığı vaz geçilmez oyuncusu Jonny Deep ile bu filmde de beraber güzel bir iş çıkarmışlar.

Korku ve komedi öğelerini kusursuz bi şekilde harmanlayaran oscar ödüllü yönetmen Tim Burton 1966-1971 arasında aynı adla yayınlanan gotik dizinin günümüz uyarlamasını son derece başarılı bir şekilde beyaz perdeye yansıtmış.

Filmin konusuna gelince,1752 yılında liverpool'dan amerikya göç eden Collins ailesi balıkçılık imparatorluğunu  burda da büyütmek ister ve  bulundukları kasabanında  kurucusu olarak burada yaşamaya karar verirler.Collinslerin yakışıklı oğlu Barnabas,Angelique'e onu sevmediğni söylemesi ile tüm hayatı alt üst olur.Angelique bir cadıdır önce ailesinin ölümüne kaza süsü verir sonrada hayatının aşkı Josette'yi bulmuş olan Barnabas'ı  ve onu seven herkesı lanetleyerek Barnabası vampire dönüştürür
Angelique,asla ona ait olmayacağını anladıktan sonra köylüleride kışkırtarak Barnabas'ı diri diri zincirlenmiş bir tabutla gömerler.200 yıl sonra inşaat alanında şans eseri bulan işçiler tarafından serbest kalan Barnabas malikanesine dönerek, ailesinin adını eski görkemine kavuşturmak ve onu lanetleyen cadıdan intikam almak için işe koyulur.

Filminde hoş göndermeler vardı bunlardan en iyisi bence  Mcdonald's espirisi gayet yerinde ve güzeldi yine filmin devamında 1970li yıllların rock starı Alice Cooper'ında filmde boy göstermesi filme ayrı bir renk kattığını söylebilirim.
Filmde ayrıca dikkat edilmesi gerekende Eva Green'in filme katma değer katan oyunculuğunu seyre değer.2007 Yükselen Yıldız Ödülü'nü alan güzel oyuncu bu ödülü verenleri mahçup bırakmayacak gelişimiyle herkesin takdirini kazanmaya devam ediyor.



Filmin müzikleri içinde ayrıca bir parargraf açmak isterim birbirinden ünlü ismi bir araya getiren albüm 70lerin rock soundunu sevenler için kaçırılmaz güzellikte bir albüm olduğunu söylebilirim.11 şarkılık albümde son şarkı filmin başrol oyuncusu ve yapımcılarından olan Jonny Deep'e ait!

"Dark Shadows" Soundtrack Tracklist

Alice Cooper
01. Nights In White Satin - The Moody Blues
02. Dark Shadows - Prologuea - Danny Elfman
03. I'm Sick Of You - Iggy Pop
04. Season Of The Witch - Donovan
05. Top Of The World - The Carpenters
06. You're The First, The Last, My Everything - Barry White
07. Bang A Gong (Get It On) - T. Rex
08. No More Mr. Nice Guy - Alice Cooper
09. Ballad Of Dwight Fry - Alice Cooper
10. The End? - Danny Elfman
11. The Joker - Johnny Depp


Tim Burton'ın korku komedi tarzını sevenler için kaçırılmayacak bir film;113 dakika boyunca efektleri dekoru oyunculuğ ile gayet keyifli bir film sizi bekliyor koltuğunuza yaslanın ve filmin keyfini çıkarın.

İYİ SEYİRLER

Yönetmen: Tim Burton 
Oyuncular: Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Eva Green, Helena Bonham Carter, Jackie Earle Haley 
Senaryo: Seth Grahame-Smith, John August 
Görüntü Yönetmeni: Bruno Delbonnel 
Müzik: Danny Elfman 
Tür: Komedi, Fantastik   Süre: 113 dk. 
Yapım: 2012, ABD   Dağıtım: Duka Film 
Resmi Web Sitesi:  karanlikgolgelerfilm.com 

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger