Pop Music Turkey :

BRAVE(CESUR)


Pixar'ın yeni şaheseri Brave(cesur) ilk gösterimini 10 haziranda Seattle International Film Festival'inde olan film 7 eylülden itibrane ülkemizde de gösterime girdi!
Ben de bugün(25 eylül 2012) bu filmi izlemeye gittim.3D ve türkçe dublajlı olarak izlediğim filmde beren saat merinda karakterine sesiyle çok yakışdığını söylemeden geçemeyeceğim.

İskoçyada krallık zamanında Kral Fergus'un kızıl saçlı deli fişek kızı Merida kaderinin kendi elinde olduğuna inanmaktadır.Kralin küçük kızı artık büyümüştür 3 klanın lordu kralığa gelip oğullarını Prenses Merida ile evlenmesini istemektedir.Kraliçe Elinor kızını bir prenses gibi büyüymek istesede Merida babası gibi savaşcı olmak istemektedir ve evlilğe hazır değildir.Annesini evlenmek istememesine ikna edemeyince bir cadıdan yardım alarak annesinin değiştirmek istemiştir.Amacınada ulaşır annesi bir insandan ayıya dönüşmüştür ve hikyamiz bundan sonra daha da macera dolu olarak tamgaz devam edecektir.

Film bir anne ve kızının arasında ilişki üzerine oturtulmuş ve çok güzel işlenmiş.

İnanılmaz Aile,Ratatouille gibi başarılı animasyonlarda imzası olan Mark Andrews ve Aslan Kral'ı da yöneten Brenda Chapman'in ortak yönetmenliğinde çekilen film,tam bir Pixar klasiği olmaya aday.

Lord Macintosh karakteri Pixar ve Apple firmalarına büyük emek vermiş olan Steve Jobs'a bir gönderme niteliğinde.Filmin sonunda yer alan ithaf cümlesiyle,tüm yapım da jobs'a armağan edilmiş.

Bu film için Pixar stüdyosu 3 yılda 2 farklı yazılım daha geliştirdi.Yazılımlardan birinib tek görevi Merida'nın saç bukleleriyle vücut haraketlerinin senkronize olması.Genç prensesin saçında 1500 bukle olduğunu hatırlatmak isterim.



Brave için pixar stüdyoları $185,000,000 harcamış buna karşın sadece açılış haftasında sadece ABD'de $66,323,594 'lık bir gişe elde etmeyi başarmıştır.Şu zamana kadar ise $499,858,247'lık bir gişe ile tüm zamanlar box office listesinde ilk 100 içinde şimdiden bir yer edindiğini tüm zamanlar ABD box office listesinde 85.olduğunu belirtmek isterim.

Türkçe dublajında Merida'yı seslendiren Beren Saat son derece başarılı bir performans ortaya koymuş diğer seslendirme sanatçılarının isimleri alfabetik olarak aşığıda yer almaktadır.

Animasyon ve epik hikaye sever herkesin beğeneceğine inanıyorum.Pixarın yeni teknolojisi görmek için bile sinemalara gitmenizi tavsiye ederim 100dk boyunca keyifle izleceğiniz bir film sizi bekliyor!
Bence imkanı olan herkes annesiyle gidip izlemeli!

İYİ SEYİRLER


CESUR TÜRKÇE SESLENDİRENLER (BRAVE)
Bora Severcan (Ses Yönetmeni)Selim Atakan (Vokal Yönetmeni)

Beren Saat,Merida'yı seslendirdi.


Seslendirme Kadrosu
Ahmet Ere
Ali Çorapçı
Ali Çorapçı
Ali Ekber Diribaş
Aycan Sümercan
Bahar Şenbahar
Beren Saat
Bora Severcan
Ender Yiğit
Enver Güçlü
Ercan Demirel
Erdem Çalışkan
Ezel Kalkan
Faruk Akgören
Gülen Karaman
Halim Ercan
Kaan Kıran
Mazlum Kiper
Mehmet Zorlu
Melis Balkan
Nurhan Yılma
Oğuz Özoğul
Öykü Kılışaslan
Sercan Gidişoğlu
Tuğbey İstanbullu
Tuna Öztunç

Yönetmen:Mark Andrews, Brenda Chapman
Oyuncular: Kelly MacDonald, Billy Connolly, Emma Thompson
Tür:Animasyon , Macera, Komedi
Ülke:ABD
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger