Pop Music Turkey :

The Dark Knight Rises(Kara Şövalye Yükseliyor)

 Batman serisinin son filmi cuma günü itibariyle ülkemizde vizyona girdi. Filmin önceki serileri göz önüne alındığında beklenti de oldukça yüksekti.

Film ABD'de vizyona girdiğinde yaşanan katliamdan sonra bir çok ülkede filmin galaları iptal edildi. Bunları düşünerek sinemaya gittiğimde Türkiye'de de bir manyak özenti biri çıkar mı diye düşünmeden edemedim . Allaha şükür efendi efendi filmimi izleyip salondan çıktım.

Filmin oyuncu kadrosu yine göz dolduruyor . Batman rolünde serinin önceki 2 filminde de oynayan Christian Bale Batman'i, Batman'in sadık hizmetkarı Alfred'i müthiş bir usta Michael Caine, Batman'in tüm ekipmanlarını tasarlayan ve üreten Alfred'den sonraki en yakın olduğu kişi Lucius Fox'u Morgan Freeman canlandırmakta.  Serinin bu filminde ise "Catwoman" Selina Kyle'ı güzel oyuncu Anne Hathaway , Batman'in azılı düşmanı, suç makinası Bane'i İngiliz aktör Tom Hardy canlandırmakta.

Pek çok insan Joker ile Bane'in performanlarını karşılaştırmak isteyecektir. Her iki karakter de muthiş bir performans ortaya koyuyor. Bane nerdeyse tüm yüzü kapalı olması itibariyle joker gibi mimiklerini değil maskülen vucuduyla gayet başarılı bir performans sunuyor ; LAKİN JOKER'in yeri her zaman başka olacaktır!

Batman Harvey Dent'in ölümünden sonra ortalıktan kaybolmuş, sırra kadem basmıştır. Kimse nerede olduğunu ve ne yaptığını bilmemektedir. Şehirde suç oranı oldukça düşmüş, suçluların hepsi hapishanedir ta ki Bane ve arkadaşları gelene kadar. Artık Gotham City'de hiçbirşey eskisi gibi olmayacaktır. Tüm şehirin kontrolü Bane'nin eline geçmiştir ve şehirin sokaklarında nükleer bir bomba dolaşmaktadır!

Bruce Wayne kendisine düzenlenen bir komplo sonucu tüm servetini kaybetmiş ve Bane tarafından yeraltında bir hapishaneye hapsedilmiştir. Batman'in başına gelmedik kalmamış, herşey alehine işlerken Catwoman'dan alacağı yardımla Gotham şehrini kurtarmaya çalışacaktır.

Batman serilerinin içinde en iyisi olduğunu düşündüğüm serinin son filmi, önceki Batman filmlerinden gerçek dünya da geçiyor olması senaryosu çizgi film izliyor etkisinden kurtarmış daha derin oyunculuk ve hikaye ile izlemesi keyif verici bir üçleme ortaya çıkarmışlardır.

Batman serisinin son filmi "The Dark Knight Rises" bütçesi 250,000,000 $. Oldukça yüksek bütçeli filmin daha açılış haftasında sadece ABD'de  $160,887,295 (22 temmuzda vizyona girdi). Dünya genelinde ise  $268,276,424 lık muazzam bir gişe ile açılış yaptı! Daha ilk haftası dolmadan kara geçen filmin ilerleyen haftalarda tüm zamanların en çok gişe yapan filmlerinden biri olacağını söylemek pek de zor değil!                                                                                                                                                                   Serinin bir önce ki filmi The Dark Knight (2008) $533,316,061 gişesiyle ABD'de 4, $1,001,921,825 gişesiylede dünyada tüm zamanların 12.sırasındadır!

Sonuç olarak Christopher Nolan'ın Batman üçlemesinin son filmi  "The Dark Knight Rises" son derece başarılı ve görülmeye değer bir başyapıt olarak karşımıza çıkıyor.

Bu haftasonu sinemaya gitmek için bundan daha iyi bir neden olamaz, hele klimalı salonların olduğunu düşünecek olursak bu sıcaklarda yapılacak en iyi etkinlik bu olacaktır.

İyi seyirler!

Yönetmen: Christopher Nolan
Senaryo: David S. Goyer, Christopher Nolan, Bob Kane, Jonathan Nolan
Oyuncular: Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine, Alon Aboutboul
Tür: Aksiyon, Macera, Suç, Gerilim
Müzik: Hans Zimmer
Görüntü Yönetmeni: Wally Pfister
Gösterim Tarihi: 27 Temmuz 2012 Cuma
Yıl: 2012



EDİTÖR:ELİF AYKANAT

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger