Pop Music Turkey :

Ghost Busters (Hayalet Avcıları)


Bugün bir film izleyeyim dedim. Arşivimi karıştırırken "Ghost Busters (Hayalet Avcıları)"na rastlayınca izlemeye karar verdim. İyiki de izlemişim ne keyifli bir film olduğunu hatırladım, severek izledim. Lakin günümüzdeki efektleri düşündüğümüzde "Ghost Busters (Hayalet Avcıları)"nın efektleri o kadar zayıf, amatör kalıyor ki o kadar gerçeklikten uzak geliyor ki seyir zevkine elbette etki ediyor. Bunla birlikte filmin geçtiği yıllarda ( 8 Haziran 1984 yani 28 sene önecesinden bahsediyorum) bu efektlerin gayet tatmin edici olduğunu unutmamak lazım. Mesela ben ilk izlediğimde gayet mükemmel gelmişti o yüzden yeni nesil için bu efektlerin alay konusu olması içten bile değil! Ama unutulmaması gerekir ki zamanının en pahalı komedi-Bilim kurgu filmiyd i($32.000.000 bütçesiyle  $280,549,539 hasılat elde etmiş yapımcılarının yüzünü güldürmüştür) ve çılgınlık seviyesinde bir ilgi ve sevgi vardı!

 Filmin konusuna gelince  yıllardır hayaletler üzerine araştırmalar yapan Dr. Raymond Stantz ve arkadaşları sonunda bir hayalet ile karşılaşır ama ne yapacaklarını bilememektirler . Bu arada üniversitede akademik kariyeri yapan 3 arkadaş ödeneklerin kesilmesi sonucu üniversiteden uzaklaştırılır. Onlar da hayaletleri yakalamak için eski bir itfaiye binasınında"Ghost Busters (Hayalet Avcıları)" adıyla bir şirket açarlar, ilk başlarda pek iş yoktur lakin yavaş yavaş ünleri yayılır. Bu arada paranormal boyuttan açılan bir kapı ile işler daha da karışacaktır.


"Ghost Busters (Hayalet Avcıları)" kadrosundaki  Bill Murray (Dr. Peter Venkman), Dan Aykroyd (Dr. Raymond Stantz), Harold Ramis (Dr. Egon Spengler), Sigourney Weaver (Dana Barrett), Rick Moranis (Louis Tully) gibi ünlü yıldızların usta oyunuyla kült film sınıfına giren "Ghost Busters (Hayalet Avcıları)" devam filmleriyle de büyük beğeni toplamıştır.

 Filmin yönetmeni Ivan Reitman aynı zamanda filmde Zuul / Slimer'ı seslendirmiştir


Bugün ne izlesem diye düşündüğünüz bir gün keyifle tercih edebileceğiniz gayet keyifli bir film mısırları patlatın ve ekranın karşısına geçin İYİ SEYİRLER!



IMBd:7.8






Yönetmen:Ivan Reitman
Yapımcı:Ivan Reitman
Senarist:Dan Aykroyd
Oyuncular:Bill Murray
Dan Aykroyd
Harold Ramis
Sigourney Weaver
Müzik:Elmer Brenstein
Görüntü yönetmeni:Lazslo Kovasc
Kurgu:Sheldon Kahn
Dağıtıcı:Warner Bros. Pictures
Türü:Komedi/Bilim kurgu
Süre:105 Dakika
Dil:İngilizce




Editör:Elif Aykanat


Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger