Pop Music Turkey :

EFES ONE LOVE 11

Bu sene 11.si düzenlenen Türkiye’nin en uzun festivalinde bu sene ki bomba gruplar Kaiser Chiefs ve Pulp'dı!

Her sene büyük bir merakla beklenen festivalin ilk gününde tatsız bir gelişme tüm festivalin havasını kaçırdı!! Kapıların açılmasına 30 dk kala Efes Pilsen alkol satışının yapılamacağını açıkladı! Tabii ki bu katılımcılar tarafından son derece sert bi bir şekilde eleştiridi. Hatta biletlerini iade etmek isteyenler oldu ve Efes Pilsen e bunu anlayışla karşılayıp iadeleri kabul etti!

Peki tüm anlaşmaları yapmış olmasına rağmen son dakikada mı belli oldu tüm bunlar yoksa birileri bunu sabote mi etti?!

Eyüp Paltformu’nun günler öncesinden sosyal medyada başlattığı karalama kampanyası ile sınırlı kalmayıp gerekli kurumlarırı da devreye sokarak belki festivalin yapılmasını engellyemedi ama Bilgi Üniversitesi’nin içindeki barlara "mahalle baskısı" uygulayarak alkol satışını durdurmayı malaesef ki başardı! Başardı da ne oldu? kimse alkol içmedi mi daha mı iyi oldu? Sonuçta alkol içmek suç değil. İçmek isteyen herkes kapının önüne çıktı orda içti, ortalık içki şişesi ve boş kutu bira doldu hem ortalık kirlendi hem de içki yasağı böyle delinmiş oldu!
Bunu gören Eyüp Platformu’ndaki işgüzarlar ertesi gün zabıta ve çevik kuvvetten yardım alarak insanların oturup bira içtiği yeri polis çemberine aldılar. Hatta 2 kişi ellerinde pankartlarla küçük bir protesto yaptı. "Eyüp'ü batılılaştırmayacağız" pankartlarıyla provakasyonlarını yaptılar. Allahtan sağ duyulu insanlar vardı da o grup ordan uzaklaştırıldı!
Yazının başında da söylediğim gibi 11.si düzenlenen bir organizasyonda daha önce aklınız nerde demezler mi? Eminim daha önce de akıllarında bu vardı ama malum iktidar partisinin de güçlenmesiyle daha da cesaretlendiler ve daha da cesaretlenip neler yapabilecekleri insanı korkutuyor!!!

Biz yine festivale dönecek olursak festival alanı yine birbirinden eğlenceli standlarla doluydu ve bunların en başında Teddy Bear'lı Cornetto reklamı geliyor. Çiftler yeşil ekran önünde 4 sahnesi olan bir reklam filminde oynuyorlardı sonra en çok ilgi gören stand sprey boya ile beyaz thsirtlere çeşitli şekillerle boyamaktı. Langırt masaları her zamanki gibi kapalı gişeydi boş masa bulmak festival alanında alkol bulmaktan daha zordu desem sanırım durumu gayet iyi anlatmış olurum :)


Gruplara gelince bence en sönük yıldı diyebilirim. Festivalin yıldız Kaiser Chiefs'di! Olağanüstü performanslarıyla herkesi çoşturmayı başardılar ve alkolün yasaklanması konusunda da yorumlarını yapmadan geçmediler!


Sonuç olarak festivali ne kadar sabote etmek isteselerde başarılı olamadılar. Bakalım önümüzdeki sene Efes bu gelişmeleri nasıl değerlendirecek? Festivalin yerini mi değiştirecek yoksa alkol ruhsatı için daha etkin bir çözüm mü bulacak bekleyip göreceğiz!


Share this article :

+ yorum + 1 yorum

18 Temmuz 2012 12:44

Alkolik hareket engellenemez...

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger