Pop Music Turkey :

Hobbit: Smaug'un Çorak Topraklari

Aslında bu yazıyı yazmak için çok geç kaldım lakin öyle bir zamana geldi ki benim ameliyatım akebinde evden taşınmam yerleşmem derken bugüne nasip oldu.Bi bakıma da iyi oldu çünkü buarada filmi izleyen insanlarla sohbet etme fırsatıda buldum.Bu da yazımı yazmam da farklı pencerelerden bakmamı sağladı.

Muhteşem Lord of the Rings serisinden sonra "The Hobbit: An Unexpected Journey" pek çok kişide büyük hayalkırıklığı yaratmıştı lakin ben en başından beri bunun bir üçleme olduğunu 2.bölümden itibaren macera ve aranılan yüksek tempo bekleyen herkesi tatmin edeceğini söylemiştim.Ve de öyle oldu kesinlikle ilk filmden sonra çok iyi geldi.Aslında bu tatminsiz arkadaşlar bir önceki üçlemeyi izlememiş olsaydılar ilk film bile olağanüstü gelebilirdi.

Hobbit üçlemesinin ilk filmi olan Hobbit: Beklenmedik Yolculuk'un devam filmi olan yapımda Shire’lı Hobbit Bilbo Baggins, Thorin Meşekalkan’ı ve beraberindeki 12 cüce ile çıktığı yolculuğu doğuya, Kuytuorman’a doğru sürdürmektedir. Ejderha Smaug’un yıllardır hüküm sürdüğü Yalnız Dağ’a ve kayıp Erebor Cüce Krallığı’na ulaşmak için atıldıkları macerada başlarına yine akıl almaz belalar gelecektir. Ormanın girişinde Büyücü Gandalf’tan ayrılmak zorunda kalan ekip, dev Örümcek sürünün ağlarından kurtulduklarını sanarlarken, savaşı orman elflerinin esiri olurlar. Bu arada güçleri her geçen gün artan Azog ‘un liderliğindeki Ork’lar da, güvenli gibi görünen Elf krallığında dahi, cücelerin bir an olsun peşlerini bırakmazlar. Hem hayatta kalma savaşı veren hem de Göl kasabasına, ardından da Yalnız Dağ’a ilerlemeye çalışan cüceler ve Bilbo’yu bekleyen esas ve en zorlu düşman ise şüphesiz ki ateşlerin efendisi Ejderha Smaug’dur. Altınları altında sürdürdüğü derin uykusundan uyanan Smaug’u alt etmek ve Arkantaşı’na ulaşmak mümkün olacak mıdır?

İlk film yarattığı hayalkırıklığı şimdilik 2. filme yansımış gözüksede ilerleyen günlerde rüzgar terse esmeye başlayacaktır.2. film açılış haftası baz alındığında $10.000.000 gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.Ama bununla birlikte toplam hasılattı yakın bir gelecekte geçeciğine inanıyorum.

Önceki seri ve hobbit serisininde ilk filiminde de olduğu gibi yönetmen koltuğunda Peter Jackson var.


Özetle macera ve görselliğini daha da artırmış 2.hobbit filmi sinemaseverleri ilk filme göre daha tatmin edecek seviyede ve filmde tavsiye edeceğim Benedict Cumberbatch ejderha Smaug'a hayat veren müthiş sesi sizi de oldukça etkileyecek.

İyi seyirler.



Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger