Pop Music Turkey :

47 RONIN

İlki 1941'de japonlar tarafından çekilen film yıllar sonra Hollywood tarafından tekrar beyaz perde aktarmasıyla japonların sadakatine dair bi yapı taşı olan bu filmi tekrar gündeme taşımış oldu.Günümüzün teknolojiyle seyir zevki yüksek ve renkli(ilk film siyah beyazdı) olarak izleyebilirsiniz.
Keanu Reeves'ın başrolünde olduğu filmde dikkat etmeniz gereken bir diğer performans  cadı rolünde ki Rinko Kikuchi'dir.

Öncelikle Ronin ne demek onu anlatayım.Japon kültüründe liderlerini kaybetmiş samuray savaşcılarına verilen isimdir.Burdan yola çıkarak filmin konusunuda şöyle anlatayım;
Lord Asano'nın himayesinde huzurlu bir hayat süren Ako halkı ve onların koruyucu savaşçıları olan samurayların düzeni, İmparator Shogun Tsunayoshi'nin Lord Kira eşliğinde ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret ile alt üst olacaktır. Zira Kira'nın Asano için hain planları vardır. Diğer yandan melez Kai, Lord Asano'nın kızı Mika'yı imkansız ve tutkulu bir aşk ile sevmektedir. Ama Kira'nın planlarında hem Ako'yu hem Mika ele geçirmek vardır... 


$175.000.000 lık bütçesiyle 1 aylık süreçte $116,203,000 lık bir hasılat etmiş oldu.Beklenen ilgiyi görmeyen film hala bütçesini bile çıkartmış durumda değil.İlerleyen süreçte az da kara geçecektir lakin yapımcılar bu süreçte bütçenin 2 katı hasılat bekliyordu.
Bence bu filmi Tarantino çekseydi hem seyir açısından izleyiciyi hemde hasılat açısından yapımcılarının yüzünü güldüren bir yapım ortaya koyabilirdi.


Onur ve gururun bir millet için ne denli önemli bi değer olduğunu oldukça net bi şekilde anlatan 47 Ronin sinemalarda gidin izleyin ve film sonunda şu an ülkemizdeki yöneticiler için düşünün!






iyi seyirler

Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger