Pop Music Turkey :

TOTAL RECALL(GERÇEĞE ÇAĞRI)

1990 yılında Arnold Schwarzenegger ve Sharon Ston'un baş rolünde oynadığı zamanın en başarılı bilim kurgu filmlerinden biri olan "Total Recall"ın günümüz teknolojisi ile çekilen bir uyarlaması ile karşı karşıyayız.

Belirsiz bir gelecek zamanda dünya iki ayrı koloniye ayrılmıştır biri Britanya Birleşik Federasyonu diğeride günümüz avusturulyasıdır.iki dünya arasındakiler  düşüş adı verilenbir asansörle binlerce kilometreyi dakikalar içinde gitmektedirler.Avustralya kolonisinde kalanlar vizesiz Britanya Birleşik Federasyonu'na geçiş yapmamakta 2.sınıf vatandaş olarak yaşamaktadırlar.Buna karşı olan bir grup isyancı Matthias önderliğinde Britanya Birleşik Federasyonu'na saldrılar düzenlemektedir. Kahramanımız Douglas Quaid ise güzel ve çok sevdiği  karısıyla  avusturalya kolonisinde yaşar.Quaid'in vizesi olduğu için biri Britanya Birleşik Federasyonunda sentetik polis fabrikasında çalışmaktadır.Zihnini karıştıran bir rüyayı her gece görmektedir ve beklediği terfiyi diğer koloniden olduğu için alamadığından canı çok sıkkındır ve kamusal alanda rekalmları dönen bir tür uyuşturucu olan REKALl'un hayal tacirlerine gider işleme başlamadan önce bir test yaparlar eğer olmak istediğniz kişi zaten oldugunuz kişiseysiniz buna izin verilmemektedir ve tam işlem başlarken yalan söylediği ortaya çıkar içeri giren Britanya Birleşik Federasyonu polislerini büyük bir ustalıkla ve son derece hızlıca öldürür ne olduğunu anlayamadan evine gider olayı karısı Lori'ye anlattığında Lori'de onu öldürmeye çalışır o andan itibaren film sonuna kadar son derece hızlı bır akışla devam eder. Bence filmin tüm çekiciliği sonuna kadar hayal mi gerçek mi diye sorgulayacak olmanızdır!

3 memeli kadının 2012 versiyonu
Film Kanada-ABD ortak yapımı olarak $125,000,000 bütçe ile 2 ağustosda vizyona girdi.Açılış haftasında $25,577,758 (ABD) gişe yaptı.vizyona girdiği günden bu yana toplam $47,375,226(ABD) gişe sağlayan film 1990 yılında çekilen filmin $261,305,628'lık gişe başarısını yakalayabilecek mi ya da ne kadar üzerine çıkacak bunu ilerleyen zamada hepberaber göreceğiz.
Filmin oyuncularına gelince başrolde Alexander (2004) ve Miami Vice (2006) dan hatırlayacağımız yakışıklı aktör  Colin Farrell'e Underworld serilerinden hatırlayacağımız  güzel ve seksi oyuncu Kate Beckinsale ve onun selefi Blade: Trinity'den hatırlayacağımız çevik ve güzel oyuncu Jessica Biel oynamakta buarada Breaking Bad'den Walter White olüyle hatırlacagımız aktör Bryan Cranston'ı oldukça saçlı olduguğundan tanımakta zorluk çekebilirsiniz.            
Underworldve Underworld: Evolution filmlerinin yöentmenliğini yapmış Len Wiseman'ın  4. uzun metraj çalışması olarak karşımıza çıkıyor.
Aksiyon dozu yüksek uzun kovalamaca sahnelerinin bitmek bilmeyen dövüş sahneleriyle görsel açıdan son derece doyurucu gürültülü bir film izlemek isterseniz buyrun sinemalara!

Filmle alakalı küçük bir tespitimide sizinle paylaşmak isterim.1990 yılında ki filmde pepsi reklamı yapılırken 2012 versiyonunda coca cola reklamı yapılmakta!

Peki bu kadar yorumdan sonra 1990 yılında  Arnold Schwarzenegger ve Sharon Ston'un baş rolünde oynadığı o zaman için gayet iyi şimdinin çok gerisinde kalmış efektleri ile  TOTAL RECALL mü yoksa büyük paralar harcanarak çekilmiş barollerinde Colin Farrell'li,Kate Beckinsale'li, Jessica Biel'li 2012'nin teknolojisiyle çekilmiş TOTAL RECALL mü?dersenşz cevabım hiç düşünmeden 1990 yılında ki TOTAL RECALL olacaktır evet efektler günümüzle kıyas edilemez ama fikir ve işleniş bakımından hep bir adım önde olacaktır benim için!

Bu filmide bir kez daha Turkcell Kuruçeşme Arena'da bihter ve seçil'le beraber izledik.Bu sefer erken giderek son kalan armutlarda boğazın kıyısında yıldızların altında izlemek öyle keyifli oldu ki eğer bu deneyimi yaşamadıysanız son bir şansınız var 28 ağustosta  VAMPİR AVCISI ABRAHAM LINCOLN'ı izleyebilirisiniz hem  Turkcell Kuruçeşme Arena'nın son günleri malumunuz o arazi otel olmadan bir kez daha zevkini çıkarmanızı tavsiye ederim.

Bu kadar bahsi geçmişke size her iki TOTAL RECALL filmininde fragmanını izlettirmek isterim.


İYİ SEYİRLER

 
Share this article :

Yorum Gönder

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. VİZYONCU - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger